Moto sport

Hjundai drugi put zaredom šampion WRC, Ožijeu 7. titula

Hjundai drugi put zaredom šampion WRC, Ožijeu 7. titula
Foto: WRC | Hjundai drugi put zaredom šampion WRC, Ožijeu 7. titula

"Hjundai Motorsport" potvrdio je svoju drugu uzastopnu titulu u poretku konstruktora u Svjetskom šampionatu u reliju (WRC) osvajanjem dva podijumska mjesta na reliju u Monci.

U njihovim "Hjundajiima i20" Estonac Ot Tenak je završio na drugom mjestu tokom vikenda, a Španac Dani Sordo bio je treći, saopšteno je iz WRC-a.

U jednom od najzahtjevnijih relija ove sezone sa vlažnim i uglavnom zimskim uslovima ekipa "Hjundai Motorsport" osvojila je 33 boda i tako obezbedila drugu uzastopnu titulu šampiona u poretku konstruktora.

Tokom relija u Monci poredak se mijenjao iz etape u etapu.

Tenak i njegov suvozač, Estonac Martin Jerveoja zauzeli su drugo mjesto već na početku takmičenja, da bi tokom relija mijenjali pozicije sa Sordom, kome je suvozač takođe zemljak Karlos del Barija.

Kada je riječ o konačnom poretku vozača u ovogodišnjem šampionatu, svojom sedmom titulom šmpiona WRC-a okitio se Francuz Sebastijan Ožije sa francuskim suvozačem Žulijenom Ingrasijom za volanom "Tojote jaris".

Tim "Toyota Gazoo Racing" je tako zauzeo drugo mjesto u poretku konstruktora, zaostavši pet bodova za "Hjundai Motorsportom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije