Moto sport

Honda sprema povratak Motocompacto skutera?

Honda sprema povratak Motocompacto skutera?
Foto: Honda | Honda sprema povratak Motocompacto skutera?

Honda je nedavno zaštitila naziv Motocompacto, što po mnogima sugeriše povratak na scenu MotoCompo sklopivog skutera.

MotoCompo je bio skuter veličine kofera, s benzinskim agregatom, lansiran 1981. godine. Bio je dizajniran tako da je mogao da se smjesti u gepek Hondinih malih automobila tog vremena (Today, City). Iako je u prodaji bio do 1983, prodato je preko 50.000 primjeraka, a stekao je kultni status među ljubiteljima dva točka.

Sada se čini da bi mogao da dobije osvježenu, savremenu verziju, pogotovo što se među Hondinim patentima nalazi i konceptualna krecija. Ipak, treba imati na umu da će proizvodna varijanta sigurno izgledati nešto drugačije u poređenju sa studijom.

Za razliku od klasičnog MotoCompo modela, nova mašina će imati električni motor, a ne benzinski, zapremine 49 kubika i sa 2,5 KS, poput originalna. Novi patenti to potvrđuju, navodeći da je se ime Motocompacto registruje za "elekrične skutere".

Pretpostavljamo da će baterije moći da se skidaju radi lakšeg punjenja, uz autonomiju od oko 65 km. Za kompletno punjenje biće potrebno 2 sata, a motor snage 500 W bi trebalo da omogući maksimalnu brzinu od oko 25 km/h.

Za sada nemamo informacija kada bi Motocompacto mogao da se nađe na tržištu, a Honda čak nije ni potvrdila da će uopšte i proizvoditi ovaj skuter.

(Moto-berza.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije