Moto sport

Kazna za vozača Ferarija

Kazna za vozača Ferarija
Kazna za vozača Ferarija

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel biće pomjeren za tri mjesta na startu Velike nagrade Japana u odnosu na rezultat koji ostvari u kvalifikacijama, pošto je kažnjen zbog udesa na startu u Maleziji.

Fetel je u prvoj krivini staze „Sepang“ udario u vozača Mercedesa Nika Rozberga, pošto je sa unutrašnje strane krenuo u napad na Maksa Ferstapena u bolidu Red Bula.

Zbog kontakta sa svojim sunarodnikom, Rozberg se okrenuo na stazi i pao je na samo začelje, dok je Ferstapen morao da izbjegne nekolicinu vozača i izgubio je nekoliko pozicija.

Poslije trke je odlučeno da je Fetel kriv za taj udes, a kaznu će odraditi na stazi „Suzuka“ naredne nedjelje. Četvorostruki svjetski šampion je takođe dobio dva kaznena poena.

Fetel je poslije odustajanja rekao da nije kočio ništa kasnije od Ferstapena, koji je za potez njemačkog automobiliste rekao da je smiješan.

„Ako ništa drugo, kočio sam u istom trenutku kao on. Išli smo jedan pored drugog i on me je pritisao ka unutrašnjoj strani krivini. To je trkanje. Mislio sam da ćemo obojica uspjeti da uđemo u krivinu, ali je Niko odlučio da ide drugom linijom, bio je ispred, nije imao ništa sa nama i nije morao da se brine o tome šta rade ljudi iza njega“, rekao je Fetel.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije