Moto sport

Kružna auto-trka okupila 85 učesnika iz regiona

Kružna auto-trka okupila 85 učesnika iz regiona
Foto: Ilustracija | Kružna auto-trka okupila 85 učesnika iz regiona

BANJALUKA - Međunarodna kružna auto-trka "Nagrada grada Banjaluka 2019", koja se danas održava na Auto-moto dromu "Zalužani", okupila je 85 učesnika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne gore i Makedonije.

Ovo najprestižnije takmičenje u oblasti automobilizma u Republici Srpskoj i BiH otvorili su gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i šef Odsjeka za poslove Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Direktor trke Ranko Šunkić rekao je Srni da se ova auto-trka boduje za Šampionat Centralne evropske zone, Šampionat Srbije, Prvenstvo Hrvatske, Šampionat BiH sa Otvorenim prvenstvom Republike Srpske, a učesnici su raspoređeni u šest trka.

Osim trka koje se boduju danas, i trke koje su vožene juče su, takođe, bile bodovane.

Organizatori trke su banjalučki Auto-karting klub "Profesional" i Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta, predsjednik Srpske, Vlada Republike Srpske i grad Banjaluka.

Na teritoriji grada Banjaluke i opštine Laktaši juče je održana i 17. međunarodna old tajmer izložba "Banjaluka 2019", u organizaciji Auto-moto društva "Banjaluka" i sekcije "Veterani".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije