Moto sport

Kvartararo prije svih znao za dolazak Hamiltona u Ferari

Kvartararo prije svih znao za dolazak Hamiltona u Ferari
Foto: X/FabioQ20 | Kvartararo prije svih znao za dolazak Hamiltona u Ferari

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo otkrio je da mu je Pjero Ferari nagovijestio da će Luis Hamilton preći u Ferari kada je posjetio sjedište italijanske kompanije u Maranelu.

Početkom februara legendarni tim je objavio da će sedmostruki svetski šampion preći u njegove redove naredne sezone, pošto će napustiti Mercedes godinu dana pre isteka ugovora.

Francuski motociklista, šampion kraljevske klase iz 2021. godine, veliki je ljubitelj Formule 1 i automobila generalno, pa je prije prvih predsezonskih testiranja odlučio da posjeti Ferari. Tom prilikom domaćin mu je bio sin osnivača kompanije Enca Ferarija.

''Bilo je čudno, pošto sam bio u posjeti Maranelu nekoliko dana prije objave i Pjero Ferari mi je to nagovijestio. Ali, u tom trenutku nisam znao kako to da protumačim, nije mi bilo jasno. Nisam ni shvatio dok nije bilo zvanično“, rekao je Kvartararo za ''motorsport.com''.

''Oduvijek se sjećam Luisa u Mercedesu, nisam čak ni svjestan njegovog vremena u Meklarenu. Biće čudno vidjeti ga u crvenom''.

Hamilton je više puta tokom godina isticao svoju ljubav prema motociklima, poznato je da je dizajnirao jedan u saradnji sa MV Agustom, a takođe je zamijenio uloge sa Valentinom Rosijem po završetku njihovih sezona 2019. Tada je na stazi ''Rikardo Tormo'' ''Doktor'' vozio Hamiltonov Mercedes, dok se sedmostruki svjetski šampion našao na Jamahi M1, sve zahvaljujući zajedničkom sponzoru Monsteru.

Sam Kvartararo još nije dobio priliku da se nađe u bolidu Formule 1, iako je bilo nekih razgovora 2022. godine sa Mercedesom.

Francuza u toku dana čeka nastavak akcije tokom testiranja na stazi ''Losail'', gdje i počinje nova sezona Moto GP šampionata Velikom nagradom Katara od 8. do 10. marta. Novi šampionat Formule 1 kreće nedjelju dana ranije, u Bahreinu, gdje će akcija biti na programu od 29. februara do 2. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije