Moto sport

Lamborghini među motorima - Brutale 1000 Serie Oro

Lamborghini među motorima - Brutale 1000 Serie Oro
Foto: N.N. | Lamborghini među motorima - Brutale 1000 Serie Oro

Sa maksimalnom brzinom od 290 kilometara na čas, Brutale 1000 Serie Oro motor sa 208 konjskih snaga, biće ograničen na 300 primjeraka.

MV Agusta motori mogu se smatrati verzijama Lamborghinija, sa dva točka. Pod vođstvom predsjednika kompanije druge generacije, Đovanijem Kastiglionijem, ovaj brend smješten na obali jezera Komo, prošao je kroz transformaciju zahvaljujući influksu ruskih miliona.

Kao takvi, oni sada reorganizuju svoj biznis model, kako bi se foksirali na najluksuzniji segment motora. To uključuje različite modele ograničenog izdanja, uključujući i neodoljivi MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro, koji je predstavljen javnosti na EICMA sajmu u Milanu, prije samo nekoliko dana.

Ograničen na 300 jedinica za čitav svijet, ovaj model pokreće 998 cc inline motor sa četiri cilindra, koji je debelo inspirisan F4 RC trkačkim modelom ovog brenda.

Kako kažu iz MV Agusta, ovaj motor ima maksimalnu brzinu preko 290 kilometara na čas i nevjerovatnih 208 konjskih snaga, pri 13.450 rpm. Kada dostigne 13.600 rpm, konjaža ovog modela dostiže 212 konjskih snaga, onda kada je mašina opremljena SC-Project titanijumskim izduvom.

Te brojke konjaže garantuju ovom modelu titulu najbržeg proizvodnog naked motora, a stavljaju ga u isti koš sa drugim supermotorima brendova Ducati i Kawasaki.

MV Agusta brend uljepšao je svoj novi Brutale veličanstvenom crnom elektronski prilagodivom Ohlins viljuškom i Ohlins TTX36 zadnjim amortizerom, kao i Brembo Stylema kočnicama. Ovaj motor ima takođe i svaki elektronski pomoćni sistem koji vam može pasti na pamet, sa jedinicom mjere inercije, koja upravlja trakcijom i kontrolom kočenja motora između ostalog, ABS i brzi menjač.

Što se glavne strukture tiče, ovaj motor koristi čelični ram koji je povezan sa zlatnim aluminijumskim stranicama, stopicom i ultra laganim karbonskim točkovima. Cena ovog modela još uvek nije otkrivena.

(Luxlife)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije