Moto sport

Lekler: Peto mjesto u prvenstvu vozača je moguće

Lekler: Peto mjesto u prvenstvu vozača je moguće
Foto: Randomwinner/Pixabay | Lekler: Peto mjesto u prvenstvu vozača je moguće

Nakon što su učvrstili vodstvo u prvenstvu konstruktora nad McLarenom, Šarl Lekler cilja na peto mjesto u poretku vozača tekuće sezone.

Ferrari je jako blizu da osigura treće mjesto u prvenstvu konstruktora jer imaju 31,5 bodova prednosti nad svojim najvećim konkurentom, tako da postoji dodatni poticaj za dobro ostvarenje u pogledu vozača.

Lekler zaostaje samo tri boda za Norisom, što je na dohvat ruke, s obzirom na nedavni balans između Ferrarija i McLarena. Lekler je o tome govorio uoči VN Katara.

"Ako kao tim odradimo dobar posao, bez velikih grešaka, onda sam siguran u naše šanse da prestignemo Landa i zauzmemo peto mjesto u prvenstvu vozača", smatra Monežanin.

"Lijepo je kad se stvari poprave, ali to nije rezultat koji mijenja život. Svakako ću dati sve od sebe i nadam se da ćemo se slijedeće godine moći vratiti u borbu za najvišu poziciju. Mi smo na simbolu, svakako ne na meti koja je bitna, prvom mjestu zbog kojeg ste u Ferrariju kao i cilju za sezonu 2022. godine", rekao je Lekler.

Novi trkački vikend je na stazi koja bi mogla rezervisati iznenađenja posebno od guma, zbog asfalta na Losailu – stazu koju će Lekler otkriti na slobodnim treninzima prije kvalifikacija. Na istoj je odradio jedan krug na biciklu.

"Vozio sam bicikl, otkriću uskoro stazu. Čini se da je to vrlo uzbudljiva staza, vrlo je, vrlo brza, sa srednje brzim i brzim zavojima, a ovo su zavoji koje volim", kaže Lekler.

Ferrari je iza sebe ostavio utrke u Brazilu i Meksiku                    

"Zadnje dvije utrke su dobro prošle u nedjelju iako su to bile dvije staze na kojima smo se ranije mučili. U prethodna dva vikenda sam se mučio, više nego uobičajeno – pogotovo u kvalifikacijama, koje su mi jedna od najjačih momenata. Ali jako sam zadovoljan kako su se stvari odvijale u nedjelju. Nastavit ćemo pritiskati, a nadam se da će nam ova staza više odgovarati", zaključio je Lekler.

(F1Racing.BIH)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije