Moto sport

Lekleru kazna od 10 mjesta u Brazilu

Lekleru kazna od 10 mjesta u Brazilu
Foto: N.N. | Lekleru kazna od 10 mjesta u Brazilu

Vozač Ferrarija Šarl Lekler dobiće kaznu dodavanja 10 mjesta na plasman u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila.

Ferrari je potvrdio da će na Interlagosu koristiti novi motor, a pošto su "besplatne izmjene" iskoristili, Lekler će nazadovati 10 pozicija.

Lekler je stigao do dozvoljenog broja dijelova za sezonu, kada je u Ostinu imao problema sa motorom, a tu trku je završio na četvrtom mjestu.

"Novi motor znači i kazna u Sao Paolu, ali trebalo bi da se vratimo na naš normalni nivo i pokaženo borbeni duh kako bismo završili sezonu na visokom nivou. To će biti važno kako bismo potvrdili da napredujemo sa našim bolidom i uhvatimo zamajac za rad tokom zime. Znam da su naši vozači i cijela ekipa koncentrisani na to", rekao je direktor Ferrarija Matija Binoto, prenio je Skaj.

Kazna za Leklera biće potvrđena prije vikenda. Ferrari dočekuje nedjeljnu trku u Brazilu poslije razočaravajućeg izdanja u Ostinu, prije dvije nedjelje, gdje je Lekler bio skoro minut sporiji, a Sebastijan Fetel nije završio trku. Obojica vozača jedva čekaju trku na Interlagosu.

"Ne znam zašto, ali ima nešto posebno oko ove staze i ovog mjesta. Svake godine se dogodi nešto ludo, a ako toga ne bude, budite sigurni da će se dogoditi sljedeće godine", rekao je Fetel.

Pretposljednja trka u šampionatu Formule 1 na programu je u nedjelju 17. novembra od 18.10 u Brazilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije