Moto sport

Luis Hamilton startuje 10 mjesta unazad u Turskoj

Luis Hamilton startuje 10 mjesta unazad u Turskoj
Foto: Tanjug/AP | Luis Hamilton startuje 10 mjesta unazad u Turskoj

Mercedes je odlučio da izvrši zamjenu komponente na SUS jedinici u bolidu Luisa Hamiltona, zbog čega će Britanac startovati deset mjesta unazad u odnosu na ostvarenu kvalifikacionu poziciju u Turskoj.

Pred nama je trkački vikend u Istanbulu, a rukovodstvo tima iz Breklija je prethodnih dana razmatralo da li da se pomiri s kaznom, budući da je zabrinutost u vezi s pouzdanošću Hamiltonovog automobila nastavila da raste.

Njegov rival u borbi za titulu, Maks Ferstapen, takođe je morao da zamijeni pogonsku jedinicu u Sočiju, ali je štetu maksimalno ublažio osvajanjem drugog mjesta.

Mercedes se naravno nada da će Hamilton odraditi sličan posao i spriječiti Ferstapena da iz Istanbula ode s većom prednošću, pred sljedeću trku u SAD.

Međutim, Hamiltonu će biti zamijenjen element na SUS motoru, ne novi turbopunjač, kontrola elektronike, MGU-K ili MGU-H. To znači da će on dobiti kaznu od "samo" 10 mjesta unazad, tako da vjerovatno neće startovati sa začelja.

Pred potvrdu o "osvežavanju" motora, sedmostruki šampion je prihvatio da je četvrta pogonska jedinica u sezoni realna mogućnost.

"U ovom momentu, i dalje imam na raspolaganju pogonske jedinice dva i tri", izjavio je on. "Ne vidim potrebu za novom u ovom trenutku, ali bi to moglo da se promijeni."

Ferstapen, u međuvremenu, ne dozvoljava sebi da razmišlja o mogućnosti da Hamilton bude primoran da se probija kroz poredak u nedjelju.

"Na kraju dana, ne mogu da utičem na ono što oni (Mercedes) rade, tako da je važnije da se fokusiram na ono što mi možemo da uradimo i pokušam da izvučem što je više poena moguće svakog trkačkog vikenda", rekao je Holanđanin. "Do kraja ima nekoliko trka, svašta može da se desi."

Pred VN Turske, Hamilton ima prednost od dva poena u generalnom plasmanu.

(Vrele Gume)  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije