Moto sport

Maks pobjeđuje, a tata Jos uzburkava vodu u Red Bulu

Maks pobjeđuje, a tata Jos uzburkava vodu u Red Bulu
Foto: Tanjug/AP | Maks pobjeđuje, a tata Jos uzburkava vodu u Red Bulu

Maks je u ovom trenutku za sve druga galaksija, iskreno je priznao šef Mercedesa Toto Volf nakon što je proteklog vikenda start nove sezone Formule 1 protekao u znaku više nego uvjerljive pobjede aktelnog šampiona Maksa Ferstapena.

I zaista as Red Bula je po četvrtu titulu svjetskog šampiona Formule 1 krenuo onako kao što je obilježio prethodne sezone, vozački i taktički savršeno.

Iako se tokom testiranja i treninga žalio da ima probleme sa mijenjanjem brzina, već na kvalifikacijama je bilo jasno da je sve to bio proces usklađivanja nizozemskog asa sa novim RB 20 bolidom.

Kada su nastupile vožnje "za ozbiljno" ovaj sjajni duet je isporučio šampionski materijal. Prvo pol pozicija, a potom i pretvaranje najboljeg startnog mjesta u pobjedu sa 22 sekunde prednosti ispred timskog kolege Serhija Peresa.

"Nevjerovatno, mislim da je prošlo bolje nego što sam očekivao. Bilo je zabavno. Osjećao sam se zaista ugodno u bolidu. Uvijek je vrlo posebno imati ovakve dane, jer se ne događaju često, jednostavno sve vam ide savršeno i samo ste jedno s bolidom. Odličan početak godine! Mislim, ne bi moglo bolje ", naveo je Ferstapen, kojem je ovo osma pobjeda zaredom i 55. u karijeri.

Maksimalan plijen na stazi "Sakhir" donio je veliku radost u ekipi Red bula, koja je proteklih dana bila uzdrmana zbog optužbi na račun šefa ekipe Kristijana Hornera za neprimjereno ponašanje prema novom članu Red bula, a u pitanju je ženska osoba.

Pojavio se dokument sa 79 kopija stranica sa WhatsApp aplikacije gdje se vidi prepiska Hornera sa dotičnom koleginicom. Međutim, kasnije je oslobođen optužbi i taman kada su svi mogli da proslave dvostruku pobjedu iz Bahreina, javio se Maksov otac Jos Ferstapen, kojem se nije svidio epilog slučaja "Horner".

"Red bul će eksplodirati. Postoji opasnost da se ekipa raspadne ako Horner ostane na mjestu šefa ekipe. Ova situacija ne može da se završi ovako, on glumi žrtvu, a u stvari je on taj koji stvara probleme", naveo je stariji Ferstapen nakon što su Red bul, ali i Svjetska automobilistička organizacija (FIA), naveli da dalja istraga o optužbi na Hornerov račun nije potrebna.

Neki zaljubljenici u Formulu 1 smatraju da je slučaj "Horner" čist pokušaj da se destabiliše ekipa kojoj na stazi niko ne može ništa.

"Red Bul je u ovom trenutku po svim linijama najjača ekipa, imaju najboljeg vozača, najbolji bolid, najbolja su ekipa po svim osnovama, a ovo je pokušaj da se u neraskidivom lancu stvori slaba karika. Ko orkestrira napore da se zbaci direktor F1 tima sa najdužim stažom", pitanje je koje se ovih dana može čuti među navijačima austrijsko-britanske ekipe.

Postoji teza da ovaj udar na Hornera nema nikakve veze sa rezultatima, već da je u pitanju sukob dvije struje koje se nakon smrti alfe i omege Red bula Ditriha Matešica bore za vlast nad imperijom.

Navodno Ditrihov sin Didi Matešic i izvršni direktor Oliver Miclaf žele da dođe do promjene na vrhu Red bulovog F1 tima koji, prema trenutnom mišljenju dotičnih, ima preveliku autonomiju u odlučivanju i funkcionisanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije