Moto sport

Markes prvi u Španiji, Kvartararo nije završio trku

Markes prvi u Španiji, Kvartararo nije završio trku
Foto: Tanjug/AP | Markes prvi u Španiji, Kvartararo nije završio trku

Aktuelni svjetski šampion, vozač Honde Mark Markes slavio je u nedjelju na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci Moto GP šampionata.

Pored njega su se na podijumu našli vozač Suzukija Aleks Rins i na svojoj Jamahi Maverik Vinjales koji je do samog kraja vodio veliku borbu sa Andreom Doviciozom.

Prvih deset komplatirali su u Herezu Andrea Doviciozo, Danilo Petrući, Valentino Rosi, Kal Kračlou, Franko Morbideli, Takaki Nakagami i Stefan Bradl.

Odlično je startovao Mark Markes i odmah na početku preuzeo prvo mjesto od Fabija Kvartarara, zapravo se nije ni osvrtao do kraja iako ne može da se kaže da je zabilježio laku pobjedu.

Fabio Kvartararo vozio je sjano, ali je zbog mehaničke greške morao da odustane od trke.

Sjajnu vožnju prikazao je Aleks Rins koji je sve vrijeme pratio ritam koji je nametnuo Markes, na kraju je uspio da se izbori za drugo mjesto, dok je treće mjesto čuvao Maverik Vinjales.

Valentino Rosi je vozio svoju trku i uspio da nadoknadi nekoliko pozicija nakon veoma slaba prva dva dana u Herezu. Na kraju je uspio da se probije do šestog mjesta u konačnom poretku. Slabu trku imao je i Horhe Lorenco.

Moto GP šampionat nastavlja se 19. maja trkom za Veliku nagradu Francuske na Le Manu.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije