Moto sport

Masa Ferstapenu: Pazi šta pričaš o Brazilcima

Masa Ferstapenu: Pazi šta pričaš o Brazilcima
Masa Ferstapenu: Pazi šta pričaš o Brazilcima

Felipe Masa vozač Vijijamsa oštro je reagovao na jedan komentar koji je Maks Ferstapen iznio tokom Velike nagrade Bahreina prošlog vikenda.

Mladi Holanđanin je bio ljut na Masu poslije kvalifikacija, pošto je smatrao da mu je Brazilac uništio pripremu pred brzi krug u posljednjem djelu, time što je u posljednjoj krivini prošao sa njegove unutrašnje strane.

Nešto kasnije, na pitanje da li planira da razgovara sa vozačem Vilijamsa o tom incidentu, Ferstapen je uz osmijeh rekao: "Pa, on je Brazilac, tako da nemamo šta da diskutujemo".

Ferstapen se zbog toga našao na udaru javnosti u Brazilu, a Masa je pošto je saznao za komentar vozača Red Bula odlučio da porazgovara sa njim prije starta na stazi Sakir.

"Rekao sam mu: 'Pazi šta pričaš, pošto te čeka Velika nagrada Brazila krajem godine i trebalo bi da voziš tamo. Zato pazi šta pričaš'. Bez sumnje, nije ni trebalo da pominje Brazilce ako generalno ne zna o čemu priča", rekao je Brazilac.

Masa je takođe istakao da je zbunjen zbog Ferstapenovih kritika na njegovu vožnju, pošto osjeća da nije uradio ništa pogrešno tokom kvalifikacija.

"Nije znao o čemu priča, pošto nisam uradio ništa što bi njemu moglo da zasmeta. Možda je želio da nađe razlog zašto ga je pobjedio timski kolega i bio mu je potreban neko koga bi okrivio. Rekao sam mu: 'Ista stvar se desila između Nika Hilkenberga i mene, da li si vidio da se iko žalio?'. Prije nego što započnete krug, morate da budete u najboljoj mogućoj poziciji. Ako to ne možete, to je vaša krivica", naglasio je Masa.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Rusije u Sočiju 30. aprila.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije