Moto sport

McLaren ozbiljno zabrinut zbog Hondinog kašnjenja

McLaren ozbiljno zabrinut zbog Hondinog kašnjenja
McLaren ozbiljno zabrinut zbog Hondinog kašnjenja

McLarenov izvršni direktor Zak Broun kaže da su ozbiljno zabrinuti oko Hondine sposobnosti da im isporuči konkurentan motor i s njima osvoje naslov svjetskog prvaka koji je konačni cilj njihovog partnerstva.

McLaren i Honda ponovno su se ujedinili 2015. i od tada se muče osvajati bodove i približiti se vodećim timovima, a Honda u svojoj trećoj sezoni ponovo proživljava teške trenutke jer je novi koncept motora zakazao pouzdanošću i snagom.

Nova specifikacija Honde, koja bi trebala donijeti 50-akKS, trebala je stići u Kanadu, ali nakon što je Hasegava izrazio nesigurnost oko trenutka isporuke novog motora Braun je potvrdio da ona definitivno neće stići u Montrealu.

McLaren je uprkos velikom deficitu snage koji se procjenjuje na 80 – 100 KS uspio ući u Q3 u Španiji i Monaku, ali na iduće tri utrke snaga motora je presudan faktor koji bi ih mogao stajati šanse protiv suparnika u sredini poretka.

"Honda naporno radi, ali čine se pomalo izgubljeni", rekao je Braun za Rojters.

Braun ističe da su mu tek nedavno rekli da neće dobiti nadogradnju u Kanadi.

"Nemamo ni definitivni rok za nju što je zabrinjavajuće jer bol je velika i ne možemo sjediti i čekati vječno. Ne želim govoriti koje su nam mogućnosti. Mi želimo osvojiti svjetsko prvenstvo s Hondom, ali u nekom trenutku morate donijeti odluku je li to ostvarivo", kaže Braun.

Dodaje da su trenutno ozbiljno zabrinuti oko toga.

"Nadogradnje kasne, nadogradnje koje ne donose ono što je obećano, to ne možete vječno trpiti. A mi smo blizu svoje granice", istakao je on.

(maxf1.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije