Moto sport

Međunarodna kružna auto-trka za vikend u Zalužanima

Međunarodna kružna auto-trka za vikend u Zalužanima
Foto: Ustupljena fotografija | Međunarodna kružna auto-trka za vikend u Zalužanima

BANJALUKA - Auto-klub "Crankshaft" iz Banjaluke, u saradnji sa SAKSRS, organizuje međunarodnu kružnu auto-trku od 21. do 23. juna 2024. godine na Autodromu Zalužani kod Banjaluke.

Prema riječima Ranka Šunkića, sportskog direktora za kružne auto-trke Sportskog auto-kartinga Republike Srpske (SAKSRS), vozači iz zemlje i okruženja voziće trke u subotu i nedjelju za otvorena prvenstva Srbije i Republike Srpske.

"Očekuje nas ukupno 10 trka tokom takmičarskog vikenda, s početkom u petak u 13 časova, kada se voze prvi treninzi na stazi", kazao je on. Kako dodaje, ulaz na stazu je simboličnih pet KM, na dva ulaza, i to kod Centra za obuku MUP RS i kod jezera Bomi.

Program trke, kako dodaje, počinje 21. juna od 13 časova, te do 16 časova traje plaćeni trening, a nakon toga do 20 časova slijede tehnički pregled i verifikacija vozača.

"U subotu, 22. juna, od sedam do 10 časova nastavljamo tehnički prijem vozila i verifikaciju vozača. Nakon ovoga u 11 časova počinje prva sjednica sportske komisije, te u 11.15 brifing sa vozačima u hangaru, koji je obavezan za sve takmičare", objasnio je on te dodao da je početak treninga kvalifikacije za prvu trku, nakon čega slijedi druga sjednica žirija, te start trka za NŠSRB, OPSRB i OPRS i treća sjednica žirija.

"Nedjelja je rezervisana za Warm-up trening, od devet do 10 časova, a nakon treninga počinju kvalifikacije za drugu trku, te sjednica žirija. U 12.55 počinje brifing sa vozačima u PIT LANE-u", rekao je on.

Kako dodaje, start trka za NŠSRB, OSRB i OPRS počinje u 13.15.

"Trideset minuta po završetku trke počinje peta sjednica žirija, a 60 minuta po završetku trke proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u vidu pehara i poklon sponzora", ističe on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije