Moto sport

Meclaren pronašao direktora u Porscheu

Meclaren pronašao direktora u Porscheu
Foto: autosport.com | Meklaren pronašao direktora u Poršeu

Nijemac Andreas Zajdl postavljen je za novog generalnog direktora tima Formule 1 Meclarena.

Zajdl, bivši direktor Porscheove ekipe u trkama Svjetskog šampionata izdržljivosti, priključiće se ekipi "tokom godine", rekao je izvršni direktor Meclarena Zek Braun.

Nije poznato kada će Zajdl početi da radi u Meclarenu, pošto čelnici te ekipe moraju o tome da se dogovore sa kolegama iz Porschea.

"On je veoma sposoban vodja tima sa velikim uspjehom na stazi. To je još jedan važan korak u našem planu oporavka i dugotrajnoj posvećenosti Formuli 1", rekao je Braun za BBC.

Zajdl je u Formuli 1 radio od 2000. do 2009. godine u ekipi BMW.

"Ovo je ogromna privilegija i izazov. Inspiriše me to što imam priliku da doprinesem Meklarenovoj zaostavštini. Meclaren ima viziju, rukovodstvo i iskustvo, ali što je najvažnije da ljude vrati u vrh takmičenja, što će biti moj zadatak", naveo je Zajdl.

Meclaren je prošlu sezonu završio na šestom mjestu od deeset ekipa, a 80 odsto bodova osvojio je dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso, koji je na kraju prošle godine napustio Formulu 1.

On će u maju voziti trku Indijanapolis 500.

Od ove godine za Meclaren će voziti bivši vozač Renoa i ekipe Toro Roso Španac Karlos Sainc i mladi Britanac Lendo Noris.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije