Moto sport

Mercedes: Nećemo uspjeti odmah da nadoknadimo prednost Red Bulla

Mercedes: Nećemo uspjeti odmah da nadoknadimo prednost Red Bulla
Foto: N.N. | Mercedes: Nećemo uspjeti odmah da nadoknadimo prednost Red Bulla

Mercedes ne očekuje da će već u prvoj trci nadoknaditi deficit u odnosu na Red Bull.

Austrijski tim je bio najbolji tokom trodnevnih testova u Bahreinu s Maksom Ferštapenom na čelu. RB16B je takođe demonstrirao dobru pouzdanost, dominirajući na planu stabilnosti, dok je Mercedes pokazao slabosti upravo na tom planu.

Aktuelni šampion, Luis Hamilton, dva puta se okrenuo na stazi, da bi zbog jednog izletanja čak bila istaknuta crvena zastava. Mercedes je na kraju priznao da zaostaje za Red Bullom, zbunjen zbog odsustva napretka prilikom vožnje s malom količinom goriva, prenosi vrelegume.rs.

Mercedesov čovjek zadužen za strategiju, Džejms Vauls i glavni inženjer, Endrju Šavlin, potvrdili su deficit koji Mercedes ima u odnosu na "crvene bikove“ na početku sezone.

Naravno, mnogi sada s pravom smatraju da će Red Bull konačno započeti sezonu kao realna pretnja "srebrnim strijelama“, koje su osvojile sedam uzastopnih titula u konkurenciji vozača i konstruktora. Međutim, postoje i poređenja s 2019., kada se Mercedes mučio u testovima, da bi zatim započeo sezonu silovito.

Međutim, Vauls je rekao da na osnovu testiranja, Mercedes ne očekuje da odmah nadoknadi performanse koje nedostaju, niti da se nađe ispred Red Bulla.

"Tu gdje smo završili testiranja, postoji mnogo nepoznanica. Niko u padoku ne može tačno da kaže gdje se nalazimo, ali postoji par trendova koji ukazuju na ishod.“, rekao je on. 

Vauls je rekao da Mercedesov bolid ima "lošu upravljivost“, dok s druge strane Red Bull izgleda zalijepljen za asfalt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije