Moto sport

Mercedes: Prednost u snazi zbog svježijeg motora neće dugo trajati

Mercedes: Prednost u snazi zbog svježijeg motora neće dugo trajati
Foto: Facebook | Mercedes: Prednost u snazi zbog svježijeg motora neće dugo trajati

Mercedes vjeruje da prednost u snazi motora koju je Luis Hamilton imao na VN Brazila nakon što je dobio novi motor neće dugo trajati.

Mercedesova nadmoćna brzina na pravcu je bila ključna u Hamiltonovoj pobjedi u Interlagosu nakon što je u sprint utrku krenuo sa zadnje pozicije jer je bio isključen iz rezultata kvalifikacija. Mercedes posebno ove sezone ima problema sa degradacijom svojih motora nakon čega oni značajno gube na snazi.

Prednost svježijeg motora u odnosu na stari je bila jako evidentna na VN Brazila jer je Hamilton sa lakoćom obilazio sve bolide iako je u nekim slučajevima na početku pravca bio i do 7 desetinki iza bolida kojeg je napadao.

Iako Mercedes vjeruje da su riješili svoje probleme sa pouzdanošću, očekuju da će prednost u snazi koju im je donio svježiji motor polako nestati do kraja sezone.

"Svaki motor doživi pad performansi. To znači da ćemo zasigurno izgubiti na performansama iako ćemo ovaj motor koristiti do kraja sezone", rekao je Volf.

Mercedes je Hamiltonu u Brazilu stavio njegov peti ovosezonski V6 motor sa unutrašnjim sagorijevanjem, a vjeruju da će uspjeti "pregurati" završne tri utrke bez nove promjene motora.

"Odradit ćemo sezonu do kraja sa ovim motorom. Još uvijek postoje neki upitnici oko pouzdanosti, ali nadamo se da imamo prave odgovore i idemo do kraja sa ovim motorom", dodao je Volf.

(F1RacingBiH)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije