Moto sport

Mercedes predstavio novi bolid

Mercedes predstavio novi bolid
Foto: Ilustracija | Mercedes predstavio novi bolid

Aktuelni svjetski šampion u Formuli 1 ekipa Mercedes predstavila je danas bolid za predstojeću sezonu - W09, za koji se nada da će nastaviti dominaciju u šampionatu i osvojiti petu uzastopnu "duplu krunu".

Valteri Botas isprobao je bolid na britanskoj stazi u Silverstonu, a isto je nešto kasnije učinio i aktuelni svetski šampion Luis Hamilton.

"Pokušali smo da ostanemo dosljedni našoj filozofiji dizajna i da razvijemo ionako čvrstu osnovu", rekao je direktor Mercedesa Toto Volf, prenio je BBC.

On je naveo da je ekipa pokušala da zadrži snagu i tempo koji ima kao najbrži bolid Formule 1, ali i da "ispegla" mane koje su ga učinile nekonkurentnim na određenim tipovima staza.

"Nadamo se da smo zadržali dobre karakteristike dive. Svi volimo dive, ali ponekad je teško razumjeti je, a to je polje na kome smo najviše radili. Pokušavali smo da razumijemo i sačuvamo brzinu bolida. Pošto su pravila ostala ista, na bolidu nema mnogo razlike. Najvidljivija promjena je aerodinamika i koliko je zatvorena karoserija",  dodao je Volf.

Volf je rekao da je Hamilton izuzetno motivisan za novu sezonu i da očekuje da će "za nekoliko nedjelja" potpisati novi ugovor kojim će ostati u Mercedesu i poslije ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije