Moto sport

Mik Šumaher: Nekad je teško biti sin legende

Mik Šumaher: Nekad je teško biti sin legende
Foto: Instagram | Mik Šumaher: Nekad je teško biti sin legende

Sin legendarnog Mihaela, Mik Šumaher se najprije priključio Ferrarijevoj akademiji, a ubrzo je potvrđen kao test-vozač ekipe iz Maranela u idućoj sezoni.

Njegov otac je stradao kada mu je bilo samo 13 godina, a odrastati sa slavnim prezimenom nije uvijek bilo lako. Zbog toga je često vozio pod majčinim djevojačkim imenom Beš.

"Ponosan sam jer sam sin najvećeg vozača Formule 1 u istoriji", rekao je Mik u ispovijesti u kojoj je otkrio da nije bilo jednostavno slijediti put oca koji je legenda sporta.

"Da, ponekad zna biti teško. Postoje dobre i loše strane toga što sam Šumaher, ali podrška ljudi širom svijeta nikada ne može biti loša stvar. Zbog toga sam zahvalan. Trkanje u mojoj porodici je normalna stvar. Obožavao sam da vozim karting s tatom. Sjećam se da me jednom pitao hoće li mu trke biti hobi ili želim da postanem profesionalac. Odmah sam mu rekao da želim da budem profesionalni vozač, nikada se nisam želio baviti nečim drugim", rekao je Mik koji ne želi da žuri s ulaskom u Formulu 1 nego planira da skuplja iskustvo kroz trke Formule 2.

On dodaje da svako mora sam da vidi šta je za njega najbolje.

"Uvijek smo pričali o tome kako želimo da imam dovoljno vremena da se razvijem na najbolji način, dobro nam je išlo", kaže Mik.

Njegov otac osvojio je sedam naslova svjetskog prvaka, 91 put pobijedio u Formuli 1, za Ferrari je vozio od 1996.-2006, a od 2000.-2004. godine. Za Italijane je osvojio pet od svojih sedam titula.

Nastradao je na skijanju 29. decembra 2013. godine. Udario je glavom u stijenu u francuskim Alpima, prošao dvije operacije i stavljen je u vještačku komu. U komi je bio pet mjeseci, a probudili su ga u junu 2014. godine te prebacili na kućnu njegu u dom Šumaherovih u Švajcarskoj.

Novosti su od tada rijetke, a provjerene informacije o svom suprugu povremeno daje tek Korina Šumaher.

"Budite sigurni da je u najboljim mogućim rukama i da činimo sve što je moguće da mu pomognemo", poručila je u svojoj posljednjoj poruci.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije