Moto sport

Motorijada u Trebinju: "Pakleni vozači" ruše predrasude

Motorijada u Trebinju: "Pakleni vozači" ruše predrasude
Foto: N.N. | Motorijada u Trebinju: "Pakleni vozači" ruše predrasude

TREBINJE - Jubilarni, dvadeseti moto-skup "Bajk vikend 2019", na kome je učestvovao do sada rekordan broj bajkera, sa oko 2.000 prijavljenih motocikala, proteklog vikenda održan je u Trebinju.

"Ovogodišnja manifestacija je bila zaista veličanstvena, najposjećenija do sada, i po broju bajkera i po broju motocikala, ali i po broju posjetilaca, kojih je ove godine bilo više hiljada u prepunom kampu", kazao nam je Miki Muratović iz trebinjskog Moto-kluba TNT, koji dvije decenije organizuju motorijadu.

Od nekadašnjih nekoliko stotina motocikala, prijatelja članova TNT-a i motorijade, koja se u prvim godinama odvijala u Lastvi, kod Trebinja, danas je to jedna od najvažnijih turističkih manifestacija grada, kako je rečeno na prijemu, koji se desetak godina u Gradskoj upravi priređuje za motoriste.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, ovom prilikom, osim dobrodošlice, istakao je da je svih ovih godina Gradska uprava s radošću prihvatala pokroviteljstvo manifestacije, koja se izdvaja među prioritetne u ovom gradu.

"I ova brojka od oko 2.000 motora nama je jasan signal da je za budući period potrebno dodatno razvijati kapacitete, ne samo u krugu kasarne, gdje je bajkerski kamp, već prvenstveno smještajne kapacitete u gradu, gdje imamo 2.400 registrovanih ležaja, ali zato očekujemo da sljedeće godine ta brojka izađe na tri hiljade", istakao je Ćurić.

On je napomenuo da su bajkeri za protekle dvije decenije u Trebinju srušili predrasude koje ljudi imaju prema njima, ali i pokazali da su neraskidivi mostovi prijateljstva koje među sobom grade, bez obzira na naciju, vjeru, boju kože ili politička opredjeljenja, te da su dobar primjer kako treba živjeti.

Predstavnici bajkera su i na prijemu kod gradonačelnika istakli oduševljenje Trebinjem i gostoljubivošću njegovih stanovnika, zbog čega, kako svi ističu, rado dolaze u Trebinje, čiji je moto-skup, po njihovim ocjenama, danas jedna od najvećih bajkerskih svetkovina u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije