Moto sport

Na asfaltu ostala uspomena na motorijadu

Na asfaltu ostala uspomena na motorijadu
Foto: N.N. | Na asfaltu ostala uspomena na motorijadu Na asfaltu ostala uspomena na motorijadu

SANSKI MOST - U organizaciji Moto-kluba "Sana" u danima proteklog vikenda u Sanskom Mostu održana je tradicionalna "Sanska motorijada" i ovo je bila već 15. godina kako se popularni bajkeri iz više evropskih zemalja druže u ovome gradu.

Prema riječima Melise Hadžić, predsjednice ovog kluba, na ovogodišnjem događaju sudjelovalo je više od 200 motociklista, a centralno mjestnjihovog okupljanja i ove godine je bio lokalitet uz obalu rijeke Sane, u naselju Šejkovača, gdje je formiran moto-kamp. 

Hadžićeva je istakla kako je uprkos kiši i lošem vremenu motorijada i ove godine u potpunosti opravdala očekivanja, a sve je proteklo u ugodnom druženju bajkera i ljubitelja motocikala.

Motociklisti i njihove moćne mašine su u proteklu subotu, uz zaglušujuću buku, svoje ljubimce provezli kroz grad, što je već tradicionalni i nezaobilazni dio motorijade.

Sanjani su radoznalo zagledali motocikle najpoznatijih svjetskih marki, a našlo se tu i nekoliko oldtajmera, od kojih je najviše pažnje privukao stari "fićo".

Prilikom vožnje kroz grad bajkeri su demonstrirali neke svoje vještine kao što je pravljenje krugova na asfaltu uz mnogo dima ili vožnja na zadnjem točku motocikla, a savršeno simetrični krugovi - tragovi guma na sanskim ulicama ostaće izvjesno vrijeme uspomena na ovogodišnju motorijadu.

Druženje je krunisano rok koncertom koji je održan u moto-kampu uz nastup i svirku nekoliko rok bendova, a organizatori su najavili da će "Sanska motorijada" naredne godine biti još bolja i masovnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije