Moto sport

Noris: Ponosan sam, konačno sam na vrhu

Noris: Ponosan sam, konačno sam na vrhu
Foto: Tanjug/AP | Noris: Ponosan sam, konačno sam na vrhu

Vozač Meklarena Britanac Lando Noris izjavio je da je srećan zbog prve pobjede u karijeri u šampionatu Formule jedan i dodao da je ponosan na svoj tim, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Noris je sinoć na Velikoj nagradi Majamija ostvario prvu pobjedu u karijeri u F1.

"Dug dan, teška trka. Konačno sam na vrhu, oduševljen sam. Dugo se ovo spremalo. Uspio sam da uradim to. Toliko sam srećan zbog ekipe. Konačno sam uspio da joj donesem pobjedu", rekao je Noris poslije trke.

Drugo mjesto u Majamiju osvojio je vozač Red Bula i aktuelni svjetski šampion u F1 Holanđanin Maks Ferstapen, dok je treći bio Šarl Lekler iz Ferarija.

"Zaista sam ponosan. Mnogi su sumnjali u mene. Pravio sam mnogo grešaka u posljednjih pet godina moje kratke karijere, ali sada se sve poklopilo. Ovo je za ekipu. Ostao sam u Meklarenu pošto sam vjerovao u ekipu. To smo u Majamiju i pokazali", naveo je Noris, koji se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u generalnom plasmanu vozača sa 83 boda.

Ferstapen je na prvoj poziciji u generalnom plasmanu vozača sa 136 bodova. Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 19. maja u Imoli za Veliku nagradu Emilije Romanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije