Moto sport

Oda junaštvu vozača: Toyota Gazoo Racing objavio nevjerovatan kratki film (VIDEO)

Oda junaštvu vozača: Toyota Gazoo Racing objavio nevjerovatan kratki film (VIDEO)
Foto: Vincenzo Malagoli/Pexels | Oda junaštvu vozača: Toyota Gazoo Racing objavio kratki film (VIDEO)

Porijeklo serije sportskih automobila “GR”, koja je lansirana 2017, može se pratiti unazad do tima Gazoo, koji su 2007. pokrenuli glavni vozač Toyote Hiromu Naruse i tadašnji potpredsjednik (sadašnji predsjednik Upravnog odbora) Akio Toyoda.

Sa filozofijom razvoja ljudi i vozila kroz motorsport kako bi se napravili sve bolji automobili, tim je krenuo na 24 sata Nürburgringa, najtežu od svih trka izdržljivosti, i završio trku.

Zatim, Toyota Gazoo Racing, osnovana 2015, nastavlja svoju potragu za stvaranjem sve boljih automobila uzgojenih u motorsportu primjenom stečenog znanja i povratnih informacija od vozača kroz učešće u raznim kategorijama motorsporta uključujući FIA Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC), FIA Svjetsko prvenstvo u izdržljivosti (WEC) i Dakar Rally.

Ovaj film preuzima izazov izražavanja GR filozofije kroz vizuelni prikaz temeljen na snažnoj želji predsjednika Toyode za daljim ubrzanjem i prenošenjem suštine GR brenda: “Stvaranje sve boljih automobila uzgojenih u motorsportu”, prenosi Tportal.hr.

Četiri motorsport vozila – GR Yaris Rally1 Hybrid koji se trkao na WRC (u sezoni 2023), GR010 Hybrid koji se trkao u WEC-u (u sezoni 2023), GR DKR Hilux T1+ koji se trkao na Dakar Rallyju (2023.) i GR Supra koja je učestvovala na trci izdržljivosti 24 sata Nürburgringa (2019.) – snimljeni su u “divljem” obliku dok ih voze profesionalni vozači u ekstremnim okruženjima kako bi pokazali njihovu zadivljujuću dinamičnost, i snimljeni u superusporenoj snimci iz najveće moguće blizine, kako se snimaju divlje životinje.

Za vrijeme snimanja, vozačke dužnosti obavljali su profesionalni vozači TGR-a Takamoto Katsuta (automobil s kamerom je vozio Norihiko Katsuta), Kamui Kobayashi, Masahiro Sasaki i Giniel de Villiers.

Tu je i dodatni video pod nazivom “Wild moment – Behind the scenes” koji je zapravo film koji je nastao za vrijeme snimanja kratkog filma “Wild moment” i daje pogled na junaštvo vozača koje se ne vidi u filmu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije