Moto sport

Perez: Ferstapen me razočarao, ne znam šta se dogodilo

Perez: Ferstapen me razočarao, ne znam šta se dogodilo
Foto: Tanjug/AP | Perez: Ferstapen me razočarao, ne znam šta se dogodilo

Vozač Red Bula Serhio Perez izjavio je da je razočaran ponašanjem klupskog kolege, dvostrukog svjetskog šampiona Maksa Ferstapena, koji je odbio da propusti Meksikanca na Velikoj nagradi Brazila.

Ferstapen je još ranije obezbijedio drugu titulu u šampionatu F1, ali se Perez bori za drugo mjesto sa vozačem Ferarija Šarlom Leklerom. 

Oba vozača trku prije kraja šampionata dijele drugo mjesto sa po 290 bodova. 

Lekler je osvojio četvrto mjesto na VN Brazila, dok je Perez bio sedmi. Ferstapen je kroz cilj prošao kao šesti, a u finišu trke odbio je naredbu svog tima da propusti Pereza.

"Rekao sam vam već...Momci, nemojte to više da me pitate. Da li je to jasno? Dao sam svoje razloge i ostajem pri tome", poručio je Ferstapen.

Perez je bio razočaran stavom svog klupskog kolege.

"Ovo samo pokazuje kakav je Ferstapen. Ne znam šta se dogodilo, vrlo sam iznenađen i razočaran i to poslije svega šta sam uradio za njega...Mislim da je moja zasluga to što Maks ima dvije titule", rekao je Perez.

Britanski mediji podsjećaju da je Ferstapen prošle godine po prvi put u karijeri stigao do titule u F1, pošto je imao veliku pomoć Pereza, koji je nekoliko puta uspio da uspori Luisa Hamiltona, a onda je propustio holandskog vozača.

Vozač Mercedesa Britanac Džordž Rasel pobijedio je na VN Brazila ispred klupskog kolege Luisa Hamiltona. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije