Moto sport

Pobjednik Marijan Ivanovski iz Štipa pobjednik Blank kupa

Pobjednik Marijan Ivanovski iz Štipa pobjednik Blank kupa
Pobjednik Marijan Ivanovski iz Štipa pobjednik Blank kupa

PRIJEDOR - Marijan Ivanovski iz Aero-kluba /AK/ "Štip" pobjednik je ovogodišnjeg "Blanik kupa" koji je danas održan na Aerodromu Urije u Prijedoru.

Ivanovski je sveukupni pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji, dok su pobjednici u konkurenciji Republike Srpske Damir Dračić iz AK "Prijedor", a BiH član AK "Bihać" Aladin Mujadžić.

Pobjednici u ekipnoj konkurenciji su članovi AK "Međimurje".

Direktor Kupa Milan Marković rekao je da su u ovom takmičenju u preciznom slijetanju jedrilicom na aerodromu "Urije" danas učestvovala 32 takmičara iz Poljske, Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

"Sve je proteklo u najboljem redu, vrijeme je bilo idealno za letenje uprkos jutrošnjoj magli i bezbjednost je bila na zavidnom nivou", dodao je Marković.

Riječ je o takmičenju pilota, jedinom takve vrste u BiH, u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici "blanik L-13", koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.

Cilj takmičenja bio je da se jedrilicom sleti što bliže zamišljenoj liniji, a svako zaustavljanje prije ili poslije te linije nosilo je kaznene poene.

Organizator 11. "Blanik kupa" bio je Aero-klub "Prijedor", a pokrovitelji Vlada Republike Srspke i grad Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije