Moto sport

Pogledajte monstruozni performans Subarua sa 874 "konja"

Pogledajte monstruozni performans Subarua sa 874 "konja"
Foto: Screenshot / Youtube | Pogledajte monstruozni performans Subarua sa 874 "konja"

Nekadašnji reli vozač Ken Blok poznatiji je po svojim više nego atraktivnim vratolomnim vožnjama od kojih je praktično napravio brend, nego po svojoj vozačkog karijeri.

Sada je njegov serijal Gymkhana dobio je novu epizodu, samo što je u njoj, ovoga puta, glavnu ulogu preuzeo Blokov dugogodišnji prijatelj i rival za volanom Travis Pastrana i jedan poseban Subaru WRX STI sa 874 "konja" ispod haube.

Na njegovoj izradi snage su udružili Blokov tim Hoonigan, Subaru Motorsports USA i sportska tjunerska radionica Vermont SportsCar.

Nakon što su serijski WRX STI potpuno ogolili, nepotrebno izbacili, a brojne elemente karoserije zamijenili onima od ugljeničnih vlakana i ugradili "frizirani" motor, dobili su trkački bolid, 363 kila lakši od fabričke verzije, sa gotovo idealnim odnosnom od 1,3 kilograma po jednoj konjskoj snazi, prenosi "Telegraf.rs".

A šta je sve takva mašina u stanju da izvede sa Pastranom za volanom, pogledajte u videu koji je snimljen na terenima u Anapolisu u američkoj državi Merilend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije