Moto sport

Potvrđeno: VN Monaka nije odložena već otkazana

Potvrđeno: VN Monaka nije odložena već otkazana
Foto: N.N. | Potvrđeno: VN Monaka nije odložena već otkazana

Formula 1 oglasila se u četvrtak kratkim saopšenjem u kome je navela da se Velike nagrade Holandije, Španije i Monaka odlažu i da se radi na pronalaženju novih termina.

Međutim, odmah nakon toga oglasili su se iz Monaka uz tvrdnju da jedna od omiljenih trka svih ljubitelja Formule 1 nije odložena nego defininitvno otkazana.

Organizatori iz Monaka objasnili su da je ova odluka spoj različitih okolnosti, uključujući i potencijalni problem sa odgovarajućim brojem radnika potrebnih da se napravi staza, ali i volontera koji bi radili tokom trkačkog vikenda.

Moto GP trka koja je trebalo na istom mjestu da bude održana dvije nedelje ranije, takođe je otkazana.

"Trenutna situacija je takva da ne znamo kako će se razvijati pandemija, ne znamo ni kako će sve to uticati na svjetski šampionat, nesigurni smo po pitanju broja timova koji bi učestvovali jer moramo u obzir da uzmemo različite odluke različitih zemalja i ograničenja u pristupu Kneževini Monako. Pritisak svih koji imaju veze sa trkom i njihovog osoblja koje nije u mogućnosti da preduzme potrebne korake u organizaciji trke kao i činjenica da je za trkački vikend potrebno više od 1500 volontera, sve to zajedno znači da je situacije neodrživa. Kao rezultat svega navedenog i nakon pažljiviog razmatranja cjelokupne situacije u svijetu, sa velikim žaljenjem Auto klub Monako donio je odluku da otkaže trku", poručuju organizatori.

Nakon otkazivanja Velike nagrade Australije, u ovom trenutku je jasno da će kalendar biti sigurno skraćen za dvije trke.

(Sport Klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije