Moto sport

Predstavljena Yamaha X-Force

Predstavljena Yamaha X-Force
Foto: Print Screen/Instagram | Predstavljena Yamaha X-Force

Yamaha je u Japanu predstavila novi X-Force, kompaktni skuter napravljen da se odlično snalazi u urbanim uslovima.

Japanska kompanija se odlučila da novom skuteru da pregršt modernih karakteristika, koje uglavnom nalazimo na skuterima veće kubikaže, piše Moto-berza.

Kako navode u Ivati, X-Force donosi kontrolu proklizavanja i mogućnost Bluetooth povezivanje preko posebne aplikacije.

Yamaha je svoj skuter opisuje kao "gospodara uličnih skutera", što je sličan opis koji je iskorišćen za MT liniju - "gospodar obrtnog momenta".

X-Force ima međuosovinsko rastojanje od 1.340 mm i visinu sjedišta od 815 mm. Oblik i izgled sjedišta omogućuju prijatno iskustvo u vožnji. Model je već predstavljen u Tajvanu, pod imenom Force 2.0, a za japansko tržište je dobio i novu kombinaciju boja.

Pokreće ga vodom hlađeni agregat od 155 kubika, s ubrzigavanjem goriva. Ima kompanijinu Blue Core i VVA tehnologiju, omogućujući visok obrtni moment bez obzira na broj obrtaja.

U isto vrijeme, mogućnost povezivanje sa pametnim telefonom pruža vozačima opciju da vide dolazeće pozive i SMS poruke preko digitalne LCD instrument table skutera.

Uprkos kompaktnom dizajnu, X-Force dolazi s velikim skladišnim prostorom ispod sjedišta, zapremine 23,2 l, kao i dva držača kaciga. Praktičnost je još jedna riječ kojom možemo opisati ovaj dvotočkša, jer dolazi sa USB portom i rezervoarom za gorivo zapremine 6,1 l.

Što se cijene Yamahe X-Force u Japanu tiče, ona je u istom rangu kao i Honda ADV 150.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije