Moto sport

Preminuo vođa "Noćnih vukova" Saša Savić

Preminuo vođa "Noćnih vukova" Saša Savić
Foto: Facebook | Preminuo vođa "Noćnih vukova" Saša Savić

Saša Savić Švaba, vođa Moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenada je preminuo od posljedica infarkta u 44. godini, objavio je na svom Facebook profilu Slobodan Bašić Baki, jedan od istaknutijih članova kluba.

Savić je u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu Savić organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja.

Saša Savić, koji je rođen u Berlinu 1977. godine, a živio u Nišu, nosilac je četiri odlikovanja - Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine, Ordena "Miloš Obilić", koji je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva.

On je nosilac i priznanja "Vidovdanski krst drugog reda" koji se dodjeljuje za humanitarni rad i pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Ovo prznanje mu je uručilo Udruženje ratnika policije.

Savić je nosilac i ordena koji mu je dodijeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, kako je tvrdio, bio najdraži.

Ноћас смо изгубили нашег Брата Сашу, председника Ноћних Вукова Србије. Вечни мир и Царство Небеско!

Posted by Слободан Башић on Петак, 23. април 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije