Moto sport

Pratite nas na Google news

Premium G-Drive gorivo uz šampione

Premium G-Drive gorivo uz šampione
Foto: N.N. | Premium G-Drive gorivo uz šampione
N.N.

Najstarija svjetska automobilska trka izdržljivosti "24 sata Le Mansa" biće održana 15. i 16. juna, 87. put u svojoj istoriji. Prvi put je održana 1923. godine, a sada se vozi u okviru svjetskog prvenstva sportskih automobila, poznatijeg kao "World Endurance Championship" (Svjetski šampionat izdržljivosti).

Kružna trka, duga skoro 14 kilometara, vozi se u francuskom gradu Le Mans, a pobjeđuje onaj tim koji za 24 sata, koliko traje trka, napravi najveći broj krugova i pređe najveći broj kilometara. U ovogodišnjem 24-satnom trkačkom izazovu, među više od 60 timova, učestvovaće i G-Drive Racing tim, predvođen čuvenim ruskim vozačem Romanom Rusinovim.

G-Drive Racing će braniti i šampionsku titulu u Evropskoj seriji Le Mansa, gdje je ruski tim bio najjači u posljednje tri godine. U predstojećoj sezoni, ELMS trke se održavaju u Francuskoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Belgiji i Portugalu.

Tokom ove sezone za G-Drive Racing nastaviće da učestvuju Roman Rusinov i Jean-Eric Vergne. Njihov novi partner je mladi holandski trkač Job Van Uitert, koji je prošle godine postao prvak ELMS u klasi LMP3.

Za volanom moćnog trkačkog bolida G-Drive Racing tima, pod imenom Aurus 01, ruski tim predvođen Rusinovim juri četvrtu šampionsku titulu u Evropskoj seriji Le Mansa, kao i pobjedu na 24-satnom maratonu.

Kao i prethodnih godina, uz trostruke šampione je premium gorivo G-Drive, zvanično gorivo tima koje ekipa koristi tokom testiranja, što omogućava provjeru motornih karakteristika vozila u ekstremnim uslovima.

U prednosti upotrebe goriva G-Drive, koje omogućava povećanje snage motora, poboljšanje dinamike ubrzanja, kao i profesionalnu zaštitu sistema za gorivo, mogu da se uvjere i potrošači u Bosni i Hercegovini, ukoliko posjete neku od GAZPROM i NIS Petrol benzinskih stanica, na kojima je ovaj premium derivat u prodaji.

 

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije