Moto sport

Prijedorski bajkeri kreću na pokloničko putovanje

Prijedorski bajkeri kreću na pokloničko putovanje
Foto: N.N. | Prijedorski bajkeri kreću na pokloničko putovanje

Dvadesetak bajkera, članova više prijedorskih moto-klubova, okupili su se večeras u porti Crkve svetih Petra i Pavla na Urijama gdje su prisustvovali liturgiji i potom dobili blagoslov sa kojim kreću na višednevno pokloničko putovanje u obilazak svetinja u Srbiji, Grčkoj i Sjevernoj Makedoniji.

Jedan od članova ove bajkerske ekspedicije Goran Vranješ izjavio je da je ovo druga godina kako ljubitelji motora kreću u ovakvu avanturu.

"Prošle godine u maju smo bili na Hilandaru i družili se sa monasima, bili smo lijepo primljeni i to je u nama probudilo želju da ponovo krenemo istim putem na novo pokloničko putovanje", rekao je Vranješ novinarima.

On je dodao da na put kreću spremni i uz blagoslov koji se od domaćina sa Svete Gore traži sedam mjeseci prije početka putovanja.

"Među nama su ljubitelji motora i putovanja svih uzrasta i profesija, a planiramo da prođemo putevima pravoslavnih manastira od Žiče i Studenice do Soluna, Hilandara i Meteora, a potom i do Ohridskog i Dojranskog jezera i Bitolja i srpskih pravoslavnih svetinja na tom području", rekao je Vranješ.

Njegov kolega Goran Marjanović kaže da je pred njima put od oko 3.000 kilometara, što je jedan novi izazov kojem se svi članovi ekipe raduju već mjesecima.

Organizator putovanja je Moto-klub "Otpisani", kaže bajker Slavko Vrućinić ističući da imaju spremnu svu potrebnu logistiku i dobru volju da sve prođe u najboljem raspoloženju.

"Na ovaj način pronosimo ime našeg grada u te daleke krajeve i vjerujemo da će nam naša dobra volja i namjera biti uzvraćena istom mjerom, kao i prilikom prvog putovanja", rekao je Vrućinić.

Polazak prijedorskih bajkera na ovo pokloničko putovanje zakazan je sutra u ranim jutarnjim časovima, a povratak do 15. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije