Moto sport

Problemi sa vizama

Problemi sa vizama
Foto: Tanjug | Problemi sa vizama

U vikendu koji predstoji, Moto GP sezona će biti nastavljena u Indiji, a ko će do Indije stići to ostaje da se vidi, jer brojni timovi i vozači propuštaju letove zbog problema sa vizama.

Uz to, mnogo se priča i o tome da se zapravo i ne zna u kakvom je stanju staza pa su se čak pojavile i spekulacije da možda trke neće ni biti nakon što timovi stignu i obave se pregledi staze. Na Buda stazi gotovo deceniju nije organizovana trka u bilo kom motosportu.

Prema savetima iz Dorne, timovima je preporučeno da za dobijanje viza koriste lokalnu agenciju, jer se očekivalo da to može da ubrza proces.

Međutim, veliki broj radnika iz timova, a među njima i brojni vozači, a prema pisanjima Sport kluba, jedan cjelokupan tim sa vozačem, još uvijek nisu dobili vize. Za neke fabričke timove problem je i u tome da su vize dobili po jedan ili dva od po 40 plus članova tima.

Kako stvari stoje kao dodatni problem će se pojaviti i carina, jer sve što za potrebe trke i timova ulazi u Indiju mora da prođe carinu kako bi moglo da bude proslijeđeno dalje u Japan koji je sljedeća destinacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije