Moto sport

Prodata najskuplja karta u istoriji Formule 1

Prodata najskuplja karta u istoriji Formule 1
Foto: Twitter / Printscreen | Prodata najskuplja karta u istoriji Formule 1

​Trka Formule 1 zvanično se narednog vikenda vraća u Las Vegas, gdje je svojevremeno održavana 1981. i 1982. godine. Ovaj put tu borbu će gledati i osoba koja je platila najskuplju kartu u istoriji "najbržeg cirkusa" na planeti.

Nema sumnje da nas u "gradu grijeha" očekuje spektakl, kako na stazi tako i pored nje. Pogotovo što smo već dobili infromaciju iz SAD da je prodata najskuplja karta u istoriji F1.

Cifra od pet miliona dolara je svakako nešto što većinu ljudi ostavlja u šoku, a ista ima toliku vrednost zbog toga što se sa terase "Cezarove palate" pruža pogled na čuveni "Strip." Takođe, tu su uračunati i mnog VIP dodaci, kao i 12 ulaznica za "padok."

Karte za Las Vegas su generalno skuplje nego inače. Ona najjeftinija za vikend je 1.000 dolara, ulaznica za otmeni "Padok Klub" košta 20.000 dolara. Možete jednom da prođete kroz "pit lane", ali nećete sresti vozače.

Inače, sama staza je dugačka 6.2 kilometara, pomenuti "Strip" je integrisan u nju, a izgradnja je koštala 580 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije