Moto sport

Pratite nas na Google news

Prvi reli u Evropi od pojave pandemije startovao večeras na Zlatiboru

Prvi reli u Evropi od pojave pandemije startovao večeras na Zlatiboru
Foto: Screenshot Facebook/U3 Rally Team | Prvi reli u Evropi od pojave pandemije startovao večeras na Zlatiboru
Tanjug

Ceremonijalnim startom, na Zlatiboru je večeras počeo Reli Zlatibor, prvi koji se održava u Evropi od izbijanja pandemije korona virusa u okviru Nacionalnog šampionata, a na kome učestvuje 29 posada iz Srbije i Bugarske.

Reli se održava u organizaciji U3 Relly tima iz Užica, aktuelnih šampiona Srbije, a boduje se za Nacionalni reli šampionat Srbije i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

"Veliko interesovanje je vladalo za ovaj reli u regionu, ali su sve posade imale svoja restriktivna pravila za dolazak u Srbiju i mnogi su otkazali učešće, pa je na reliju 29 posada iz Srbije i Bugarske. Užički tim brani titulu šampiona Srbije i očekujemo borbu jer je staza zahtevna, ali atraktivna za gledaoce“, kaže Aleksandar Dučić iz užičkog tima koji je organizator relija.

Šampion Bugarske u reliju 2019. godine Miroslav Angelov, koji vozi novi automobil Škoda Fabija M5 Evolucia, rekao je da oni u Bugarskoj nemaju ovakve brzinske ispite koji su veoma slični evropskom, ali i svjetskom reli šampionatu.

"Ovaj reli je veoma zahtjevan sa brzincima koji su veoma zahtjevni i za vozača i suvozača i zato očekujem da unaprijedim svoje znanje na ovom reliju, jer u Bugarskoj nemamo priliku da vozimo ovakve brzinske ispite i zato se radujem što sam na Zlatiboru i u Srbiji", rekao je Angelov na konferenciji za medije prije starta relija.

Svi učesnici relija sutra će voziti dva brzinca.

"Prvi brzinac je novi i do sada se nikada nije vozio,to je brzinac Sušica. Prvi deo je tehnički brzinac sa jako puno ukosnica i sporih krivina. Drugi brzinac je Golovo ili Gondola i on je klasičan brzinac u kome se poslednjih tri i po kliometra na Tić polju vozi punom brzinom na limitu. Reli je težak i mora da bude težak, jer ako nije težak, onda nije reli", ističe Vladimir Zarić iz užičkog tima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije