Moto sport

Red Bul i Peres se rastaju na kraju sezone?

Red Bul i Peres se rastaju na kraju sezone?
Foto: Printscreen/Instagram | Red Bul i Peres se rastaju na kraju sezone?

!!!! GRESKA !!!!

Dvije nedjelje nakon Sprint vikenda u Kataru, koji je obeležen proslavom treće titule Maksa Verstapena, karavan Formule 1 stiže u Ameriku za još jedan Sprint vikend. Staza Kota u Ostinu, dugačka je 5,5 kilometara, a domaćin je Velike nagrade Sjedinjenih Država od 2012. godine. Luis Hamilton je na njoj slavio u čak pet navrata, dok je u protekle dvije sezone to činio Verstapen.

U pauzi između Katara i Ostina, pojavile su se glasine o odlasku Serhija Peresa iz Red Bula već nakon ove sezone, uprkos činjenici da mu ugovor ističe krajem 2024. godine. Iako meksički vozač u svojim rukama ima nesumnjivo najbolji bolid koji je timu Red Bula obezbjedio šestu titulu, na posljednja tri trkačka vikenda u Singapuru, Japanu i Kataru Meksikanac je osvojio samo 5 poena (timski kolega Maks je osvojio 69). Svojim rezultatimа, a naročito u odnosu na Verstapena, Peres je podstakao čelnike Red Bula na razmišljanje o njegovoj zameni za narednu sezonu ukoliko u narednih pet trka, zaključno sa posljednjom u Abu Dabiju, ne pokaže dovoljno dobre rezultate.

Austrijskoj ekipi nije strana promjena vozača prije isteka njihovih ugovora (a i u sred sezone u slučaju Kvjat-Albon-Gasli), a sve u cilju dovođenja nekoga ko bi mogao da parira impresivnom Verstapenu. Iako je Peres bio dobar u protekle dvije sezone, forma u kojoj se trenutno nalazi nije zadovoljavajuća za šampionski tim, pa bi tako potencijalna zamjena za 2024. godinu bio Danijel Rikardo. Ono što je najverovatnije spasilo Peresa da ne izgubi svoje sjedište još prije kraja sezone je Rikardova povreda zbog koje je propustio pet trka zbog čega nije imao priliku da dokaže Red Bulu da je u boljoj formi od Meksikanca.

Rikardo, koji se upravo ovog vikenda u Ostinu vraća nakon skoro dva mjeseca pauze, prelaskom u Red Bul oslobodio bi mjesto za Lijama Losona koji je do njegovog povratka vozio za volanom Alfa Taurija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije