Moto sport

Red Bull prekinuo saradnju sa Renaultom

Red Bull prekinuo saradnju sa Renaultom
Foto: Tanjug/AP | Red Bull prekinuo saradnju s Renaultom

Ekipa Red Bul saopštila je danas da će 2019. i 2020. godine u šampionatu Formule 1 koristiti Hondine motore, nakon što će prekinuti saradnju sa Renaultom.

Honda već obezbjeđuje motore drugom timu Red Bula, ekipi Toro Roso.

Red Bul je 12 godina sarađivao sa Renaultom, ali su odnosi pokvareni poslije razočaravajućih rezultata u posljednje vrijeme.

"Ovaj višegodišnji ugovor sa Hondom označava početak uzbudljive nove faze u nastojanjima Aston Martin Red Bula da se takmiči ne samo za pobjede u Formuli 1, već i za ono što je naš cilj - osvajanje šampionske titule. Poslije pažljivog razmatranja sigurni smo da je ovo partnerstvo sa Hondom pravi smjer za naš tim. Impresionirani smo Hondinom posvrećenosti Formuli 1 i obimu njihove ambicije koja odgovara našoj", rekao je direktor Red Bulla Kristijan Horner, prenio je Sky.

Renault je saopštio da je prekid saradnje "prirodna evolucija za Renault i Red Bull", u pogledu njihovih težnji.

Red Bull je od 2010. do 2013. godine osvojio četiri uzastopne šampionske titule u Formuli 1 u konkurenciji vozača i konstruktora u saradnji sa Renaultom, ali od uvođenja novih pravila i novog hibridnog motora nije mogao da zadrži korak za Mercedesom i Ferrarijem. Red Bull je za te neuspjehe okrivio Renault.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije