Moto sport

Rikardo najbrži na prvom treningu na "Hungaroringu"

Rikardo najbrži na prvom treningu na "Hungaroringu"
Foto: Ilustracija | Rikardo najbrži na prvom treningu na "Hungaroringu"

Vozač Red Bula Danijel Rikardo ostvario je najbrže vrijeme na prvom treningu na stazi "Hungaroring" pred Veliku nagradu Mađarske.

Australijanac Rikardo je najbrži krug odvozao u vremenu 1:18.486, dok je drugo mjesto pripalo Fincu Kimiju Raikonenu u Ferariju, koji je bio sporiji za 234 hiljaditinke. Treći je bio Luis Hamilton u Mercedesu sa 372 hiljadita dijela sekunde zaostatka.

Slijedili su drugi vozač Red Bula Maks Ferstapen na četvrtom mjestu, zatim Valteri Botas u Mercedesu, Sebastijan Fetel u Ferariju, Fernando Alonso i Stofel Vandrone u Meklarenu, dok su deveto i deseto najbolje vrijeme ostvarili Niko Hulkenberg i Džolion Palmer u Renou.

Od favorita za pobjedu Sebastijan Fetel je imao najviše problema na "Hungaroringu", dok su najgore prošli vozači Hasa Roman Grožan i naročito Antonio Đovinaci, koji su se slupali na krivini broj 11.

Sa staze je izletio i Džolion Palmer, ali je vozač Renoa uspio da izbori ohrabrujuće 10. mjesto.

Drugi trening u Mađarskoj je na programu u petak od 14 časova, treći trening je u subotu od 11 časova, kvalifikacije od 14 časova, a trka u nedjelju od 14 časova. 

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije