Moto sport

Rozberg: Hamilton je najtalentovaniji vozač ikad

Rozberg: Hamilton je najtalentovaniji vozač ikad
Foto: Facebook | Rozberg: Hamilton je najtalentovaniji vozač ikad

Niko Rozberg smatra da je njegov nekadašnji timski kolega Luis Hamilton najtalentovaniji vozač ikad.

Hamilton je statistički najuspješniji vozač svih vremena, a ove sezone ima priliku da izbije na čelo vječne liste kao jedini vozač sa osam osvojenih naslova, ali trenutno vodi žestoku bitku sa Maksom Ferstapenom koji vodi u poretku vozača sa samo sedam bodova prednosti.

Rozberg se dotakao svog nekadašnjeg timskog kolege i konstantnih usporedbi Hamiltona i Šumahera.

"Luis je nevjerovatan prirodni talenat. Mislim da je on vjerovatno najtalentovaniji vozač ikad. Ima fenomenalan instinkt", rekao je Rozberg.

Objasnio je koja je najveća razlika između Šumahera i Hamiltona. Rozberg je od 2010. do 2012. bio Šumaherov timski kolega, a od 2013. do svog povlačenja iz sporta na kraju 2016. je vozio zajedno sa Hamiltonom.

"Velika razlika je u marljivosti. Luis mrzi testiranja, a Šumaher je svaki dan testirao, čak iako je bio sedmerostruki prvak. Ali je znao da se uvijek nešto može naučiti. To je bila marljivost i strast".

Rosberg takođe kaže da Hamilton jako dobro koristi medije u svoju korist.

"On ima jako dobru politiku sa medijima. Ponaša se jako pametno. Čak i na stazi, kada ode u "siva" područja, nekako on nikad nije kriv. Uvijek je protivnik kriv", dodao je Rozberg.

(F1RacingBIH)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije