Moto sport

Sainc: Staza u Džedi stvoriće puno gužve na sredini kolone

Sainc: Staza u Džedi stvoriće puno gužve na sredini kolone
Foto: Facebook | Sainc: Staza u Džedi stvoriće puno gužve na sredini kolone

Prema riječima Karlosa Sainca, pilota Ferarija, konfiguracija staze u Džedi, na kojoj će se ovog vikenda prvi put voziti u šampionatu Formule 1, doprinijeće drastičnom smanjenju razlika među timovima koji su obično u sredini plasmana.

Španac tvrdi da će velika brzina, koja se stvara na stazi kraj Crvenog mora, više odgovarati ekipama Meklarena, Alpine i Alfa Taurija, ne i njegovom Ferariju. Zato Sainc očekuje veliku borbu vozača ove četiri ekipe, što će dodatno doprinijeti zanimljivosti nedjeljne trke.

"Posljednje staze su mnogo neizvjesne. Jednostavno, nemam ideju kako će se stvari završiti u Džedi. Utisak je da je staza brza, a na takvim pistama smo vidjeli da vozila Alpine, Meklarena i Alfa Taurija idu jako dobro. Očekujem dugu i gustu kolonu iza vodećih Mercedesa i Red Bulova", kaže Sainc.

Pilot Skuderije je komentarisao i Veliku nagradu Abu Dabija, koja je na programu sljedeće nedjelje, naročito poslije određenih izmjena na stazi Jas Marina.

"U Abu Dabiju je staza promjenjena i takođe izgleda brže nego prije. Manje je šikana i svi zavoji su ispravljeni. To takođe može da pomogne timovima, što takođe može da pomogne ekipama iz sredne grida".

O šansama Ferarija, španski vozač još kaže:

"Pred nama su dvije veoma teške trke. Međutim, ako nastavimo da radimo kao tim, siguran sam da ćemo upisati neke bodove, kao što smo to činili na posljednjim trkama".

Uoči debitantske trke za Veliku nagradu Saudijske Arabije, Ferari je imao 39,5 bodova prednosti u odnosu na Meklaren, u borbi za treću poziciju u šampionatu konstruktora. Skuderija bi mogla i matematički da riješi tu bitku u svoju u korist, ako bi u Džedi u nedjelju osvojila pet bodova više od tima iz Vokinga.

"Šampionat još nije završen, ostale su dvije trke i pokušaćemo da izvučemo najviše iz obe. Ako pogledamo gdje smo bili prošle sezone, na šestom mjestu, sa jakom malim brojem bodova, mislim da smo maksimalno iskoristili pravila sa ograničenim mogućnostima za razvoj automobila. Mislim da je tim ozbiljno napredovao s onim što je bilo moguće i srećan sam, jer je treće mjesto dobra nagrada", rekao je rukovodilac Crnog konja, Matija Binoto.

(Sport Klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije