Moto sport

Sainc: U Renou sam kao fudbaler na pozajmici

Sainc: U Renou sam kao fudbaler na pozajmici
Foto: N.N. | Sainc: U Renou sam kao fudbaler na pozajmici

Španski vozač Karlos Sainc Junior, koji u Formuli 1 nastupa za Reno, izjavio je da se osjeća više kao fudbaler, jer ga je Red Bul pozajmio francuskoj ekipi.

Sainc Junior je prošle godine vozio za Toro Roso, ali je Red Bul odlučio da ga iz svog tima proslijedi u Reno, u čijem je bolidu odvezao četiri trke na kraju sezone. U Renou je ostao i ove sezone, što je ukupno njegova četvrta u F1.

"Nisam čuo da postoji mnogo vozača koji su na pozajmici, to je više fudbalski termin. Situacija je pomalo čudna, trenutno sam poseban slučaj. Ne želim da dozvolim da se priviknem na to. Treba da nastavim ono što sam radio u Toro Rosu, da vozim najbolje što mogu kad izađem na stazu, a ostalo će samo doći. Ko bi mi rekao prošle sezone da ću ove biti u Renou? Niko. Situacija je delikatna", rekao je Sainc.

Prema dogovoru Red Bula i Renoa, austrijska kompanija bi mogla Španca da vrati u svoj prvi tim F1, ali ako Danijel Rikardo ostane u ekipi Sainc će imati odvezane ruke da potpiše ugovor s francuskim proizvođačem pod svojim uslovima.

(Sport klub)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije