Moto sport

Sainc u Ferrari, Rikiardo u McLaren

Sainc u Ferrari, Rikiardo u McLaren
Foto: Facebook/Carlos Sainz | Sainc u Ferrari, Rikiardo u McLaren

Španski vozač Karlos Sainc u pregovorima je s timom Ferrarija i nabliži da od sljedeće sezone bude angažovan kao zamjena za Nijemca Sebastijana Fetela, dok bi Austrijanalac Danijel Rikiardo u takvom raspletu mogao sjesti za upravljač McLarena umjesto Sainca, prenose brojni italijanski, španski i britanski mediji.

 

Ferrari je u utorak objavio da se na kraju 2020. rastaje sa Sebastijanom Fetelom nakon šestogodišnje saradnje, što je pokrenulo lavinu spekulacija o budućnosti pojedinih vozača kojima takođe prestaju obaveze prema ekipama na kraju ove godine.

Prema nekim izvorima 25-godišnji Sainc i Ferrari su već u poodmakloj fazi pregovora. Tridesetogodišnji Danijel Rikiardo je u posljednjoj godini ugovora s Renaultom, s kojim se povezuje Španac Fernando Alonso koji je na kraju 2018. napustio formulu 1. Alonso je upravo vozeći bolid Renaulta osvojio naslove svjetskog prvaka 2005. i 2006.

"Mogu zamisliti scenario u kojem Sainc ide u Ferrari, Rikiardo završava u McLarenu, a svoje sjedalo u Renaultu ostavlja Alonsu", izjavio je nekadašnji britanski vozač Martin Brundl, a danas komentator trka formule 1 za Sky Sports, prenosi Hina.

Sainc je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u ukupnom redoslijedu, a osvojivši treće mjesto na Velikoj nagradi Brazila donio je McLarenu prvo mjesto na pobjedničkom postolju od 2014. Ono što Špancu još nedostaje u biografiji je pobjeda, a s 22-godišnjim Monegašaninom Šarlom Leklerom činio bi jednu od najmlađih i najdarovitijih kombinacija u formuli 1.

Ostaje za vidjeti i što će na kraju sezone učiniti četverostruki svjetski prvak, 32-godišnji Nijemac Sebastijan Fetel, koji je u svom saopštenju dao naslutiti da bi mu ovo mogla biti i posljednja godina za upravljačem u formuli 1.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije