Moto sport

Sainc želi borbu sa Norisom

Sainc želi borbu sa Norisom
Foto: Wikipedia | Sainc želi borbu sa Norisom

Carlos Sainc je ostvario najbolju startnu poziciju u svojoj karijeri Formule 1 nakon što je u kvalifikacijama za VN Rusije završio na drugom mjestu, a tu poziciju želi zadržati kako bi se borio sa bivšim timskim kolegom.

Španac je bio jako blizu prvog mjesta u završnoj rundi kvalifikacija na kojim je Lando Noris postavio najbrže vrijeme.

Gledajući prema utrci, vozač Ferrarija se nada da će dobro startati i prvi doći do drugog zavoja.

Sainc nije imao najbolje kvalifikacije do posljednjeg kvalifikacionog kruga u zadnjoj sesiji, jer je na težak način prošao Q2, a prije haosa je bio na diskretnom devetom mjestu.

Međutim, Španac je iskoristio priliku koja mu se ukazala i zahvaljujući sjajnom krugu na gumama za suhe uslove (soft) stigao do drugog mjesta.

Vozač Ferrarija je priznao da nije bio lak dan i pozdravlja strategiju tima u odabiru pravog vremena za prelazak na najmekšu komponentu guma dostupnu u Rusiji. SF21 je ovog vikenda konkurentniji nego u Monzi, pa utrku vidi s dobrim mogućnostima.

"Bilo je jako komplikovano. Odmah nakon druge kvalifikacione sesije sam vidio da se mogu staviti suhe gume, a to je bila dobra strategija zajedno s dobrim krugom. Nažalost, mi smo prvi prešli cilj. Sutra se želim boriti i dobro se zabaviti", rekao je Sainc.

"Ovog vikenda izgledamo nešto jače i iako imamo problema za rješavanje, bili smo konkurentni u suhim uvjetima", dodao je.

Sainc je uvjeren da će mu dobra zavjetrina na startu omogućiti da prestigne Norisa i zauzme prvo mjesto. Međutim, početak u prljavoj zoni uvijek je nedostatak u Rusiji, pa će morati brzo uhvatiti prvoplasiranog vozača i boriti se za lidersku poziciju.

(F1RacingBIH)

 

"Nadam se da ću uspjeti uhvatiti Landa ili barem dobiti dobru zavjetrinu jer vas na ovoj stazi odlazak na prljavu stranu jako kažnjava. Nadam se da ću imati dobru zavjetrinu i ko zna, možda ga mogu prestići", rekao je Sainc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije