Moto sport

Salih Ljubijankić pobjednik brdske auto- trke

Salih Ljubijankić pobjednik brdske auto- trke
Foto: Srna | Salih Ljubijankić pobjednik brdske auto- trke

VLASENICA - Član Auto-moto kluba "Cazin" Salih Ljubijankić ukupni je pobjednik današnje brdske auto-trke "Vlasenica 2019", koja je vožena u okviru šampionata BiH i Otvorenog prvenstva Republike Srpske.

Ljubijankić je nakon dvije vožnje na stazi dugačkoj 5.700 metara, ostvario najbolje ukupno vrijeme od 5:54,133 minuta, i postavio vlastiti rekord na stazi u Vlasenici. Pobjednik je bio za volanom "honde sivik".

Drugo mjesto pripalo je Miroslavu Josipoviću iz Auto-moto karting kluba "Fam Sport" iz Modriče, koji je upravljao "ladom vestom", dok je treći u ukupnom plasmanu bio Marko Vukašinović iz Auto sport kluba "Petro Maks" iz Novog Sada, koji je vozio "sitroen sakso".

Pobjednik današnje trke u klasi "historik" je Armin Mujkanović iz tuzlanskog Sportskog auto-kluba "Spark", Amel Semanić iz AMK "Ekstra sport" iz Cazina u klasi N2 do 1.600 kubika, Harun Hadžić iz AK "Ars rejsing" iz Sarajeva u klasi N3 od 1.601 do 2.000 kubika.

U klasi E1-14 do 1.400 kubika pobjednik je Marko Vukašinović iz novosadskog "Petro maksa", u klasi E1-15, od 1.401 do 1.600 kubika, pobjednik je Dejan Vujasin iz Auto-karting kluba "Profesional" iz Banjakuke.

U klasi E1-16, od 1.601 do 2.000 kubika, pobjednik je Salih LJubijankić iz Auto-moto kluba "Cazin", te u klasi E-17, preko 2.000 kubika, Miroslav Josipović iz modričkog AMKK "Fam sport".

U trci je učestvovalo 28 vozača iz 14 klubova iz BiH i regiona.

Član organizacionog tima trke Miloš Lakić rekao je novinarima da je takmičenje proteklo bez većih problema, te da je takmičare pratilo i lijepo vrijeme.

"Vjerujemo da je organizacija bila na visokom nivou i da su vozači zadovoljni uslovima koje su imali na stazi", rekao je Lakić.

U konkurenciji ekipa najuspješniji je bio tuzlanski "Spark".

Trka je održana na dijelu magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak, od starta u Romanijskoj ulici u Vlasenici, koji se nalazi na 680 metara nadmorske visine, do naselja Tugovo na 1.004 metra nadmorske visine.

Organizatori trke su Auto-moto društvo "Vlasenica", Auto-oto savez Republike Srpske i Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a pokrovitelj je opština Vlasenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije