Moto sport

Šefovi bijesni na Rozberga

Šefovi bijesni na Rozberga
Šefovi bijesni na Rozberga

Čelni ljudi Mercedesa bijesni su na Niku Rozberga zbog toga što je upropastio trku u Belgiji sudarom sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom te su najavili žestoku kaznu za Nijemca.

Hamilton i Rozberg bili su na čelu od starta na stazi "Spa Frankoršamp", ali je već u drugom krugu došlo do kontakta, u kojem je Britancu stradao pneumatik i trka je praktično bila gotova za njega. Sam incident izgledao je kao pravi trkački, međutim, Hamilton je nakon trke izjavio kako je Rozberg priznao da kontakt nije bio slučajan. Iz Mercedesa su istakli da je Britanac dao okvirno tačan opis dešavanja na stazi, ali su demantovali da je Nijemac priznao krivicu i najavili žestoku kaznu za njega.

"Moguće su teške kazne, ali neću to sada da komentarišem. Ovdje smo vidjeli granice tapšanja po ramenu, a to možda nije dovoljno. Ako neko misli da neće biti posljedica, taj nije svjestan šta mi možemo da uradimo, a možemo mnogo toga", izjavio je Toto Volf, direktor Mercedesa, i priznao da će ekipa razmisliti o dopuštanju svojim vozačima da se međusobno nadmeću:

"Prerano je pričati o detaljima, zato što je suština upravo u njima. Svi smo mi ljubitelji Formule 1 i dužni smo sebi, a i ostalima, da ih pustimo da se trkaju na stazi. Ali, sada je došao kraj jedne filozofije Mercedesa, jer smo izgubili vrijedne bodove i ne želimo da dođemo u Abu Dabi i tamo izgubimo titulu, bilo u konkurenciji vozača ili konstruktora. Nismo još stigli do toga da pritisnemo dugme za samouništenje, ali ako ne reagujemo kako treba, možda dođemo do toga. Jedna je stvar uživati u trkama i pustiti ih da se trkaju, ali ako na kraju sezone izgledate kao budale, to znači da niste ništa dobili od toga."

Hamilton je istakao da ne zna kako će tim moći da se izbori sa novonastalom situacijom.

"Ne mogu da zamislim šta će tim uraditi sada. Ušli smo u vikend pozitivno, zaista sam bio uzbuđen. Ostalo nam je još osam trka i zaista je neizvjesno. Razdvajalo nas je samo 11 bodova i mislio sam da ćemo ostvariti dobar rezultat za sve nas. Sve ovo što se desilo je veoma zanimljivo, jer smo u četvrtak imali sastanak na kojem je Niko pokazao koliko je ljut, a ja sam mislio u sebi: 'Prošlo je tri nedjelje i ti i dalje razmišljaš o tome.' Sjedio je sa svima nama i rekao je koliko je ljut na Tota i Padija. Mislio sam da ga je prošlo, ali je uslijedilo ovo", istakao je Hamilton.

Nijemac je poslije Hamiltonovih izjava objavio saopštenje:

"Bio sam brži u tom trenutku, tako da sam krenuo u napad sa spoljašnje strane. Nisam vidio nikakav rizik pri preticanju ili pokušaju i zašto ne bih pokušao? Imao sam priliku, a pošto sam bio brži, krenuo sam. Sa unutrašnje strane nije bilo moguće, pa sam pokušao sa spoljašnje. Da li je trebalo da čekam, to je hipotetičko pitanje. Ko zna šta bi se desilo poslije. Imao sam priliku i za mene to nije bila rizična situacija."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije