Moto sport

Svi F1 timovi potpisali Konkord ugovor

Svi F1 timovi potpisali Konkord ugovor
Foto: Tanjug/AP | Svi F1 timovi potpisali Konkord ugovor

Nakon što smo juče saznali da su Vilijams, Ferari i Meklaren potpisali Konkord ugovor do 2025. godine, danas je stigla potvrda kako su se svi timovi obvezali da se takmiče u Formuli 1 od 2021. do 2025.

“Ugovor osigurava dugoročnu održivu budućnost Formule 1 i zajedno s novim propisima dogovorenim u oktobru 2019., koji stupaju na snagu 2022., financijski troškovi će biti smanjeni i razlike između timova će biti manje. To će omogućiti blisku borbu na stazi, što naši navijači žele vidjeti,” stoji u zvaničnoj izjavi čelnika Formule 1, koju je prenio gp1.hr.

“S boljim trkanjem privući ćemo novu bazu navijača, a koristi od toga će imati i svi timovi. To će omogućiti globalni rast Formule 1.”

Žan Tod, predsjednik Međunarodne automobilske federacije (FIA), istakao je da Konkord ugovor između FIA, Formue 1 i svih 10 ekipa, osigurava stabilnu budućnost F1 i dodao:

“Kroz našu 70-ogodišnju istoriju Formula 1 se zadivljujuće razvila, pomijerajući granice bezbjednosti tehno, logije i kompetitivnosti do krajnjih limita, i danas smo dobili potvrdu o otvaranju novog poglavlja u povijesti sporta.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije