Moto sport

Pratite nas na Google news

Svjetski superbajk šampionat se nastavlja u avgustu

Svjetski superbajk šampionat se nastavlja u avgustu
Foto: N.N. | Svjetski superbajk šampionat se nastavlja u avgustu
N.N.

Kako prenosi Sport Klub, svjetski superbajk šampionat biće nastavljen u avgustu na stazi „Heres“ poslije pauze zbog pandemije korona virusa.

Druga runda sezone biće na programu odmah poslije duplog programa Moto GP šampionata u Andaluziji, od 31. jula do 2. avgusta. Šampionat je, inače, otvoren na stazi „Filip Ajland“ u Australiji u februaru.

Nedjelju dana poslije trka u Heresu šampionat se seli u Portugal, na stazu „Algarve“, a potom će sezona izgledati kao što je najavljeno u nacrtu kalendara u aprilu. Do kraja avgusta, vozači će posetiti i Aragon, gde će se trkati od 28. do 30. avgusta.

U saopštenju se navodi da će prve tri trke biti održane bez prisustva navijača, ali da će se svakako vršiti procjena situacije oko korona virusa i u skladu sa time će se i reagovati ukoliko biti potrebno. Takođe se dodaje da su trke u Britaniji i Holandiji odložene do daljeg zbog mjera ograničenja u tim zemljama, ali one još nisu zvanično otkazane.

Poslije prvog trkačkog vikenda, vozač Kavasakija Aleks Lous vodi u generalnom plasmanu, sa 14 bodova prednosti u odnosu na Skota Redinga iz Dukatija.

(Sportklub.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije