Moto sport

Timo Glok: Ferstapen je spreman za osvajanje naslova

Timo Glok: Ferstapen je spreman za osvajanje naslova
Foto: Facebook | Timo Glok: Ferstapen je spreman za osvajanje naslova

Borba između Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona je neizostavna tema. Međutim, bivši vozač Formule 1, Timo Glok kaže da je Nizozemac spreman za prvu titulu jer je dosta smireniji i ne pokazuje znakove frustracije.

Nijemac je bio iznenađen. Očekivao je nešto drukčije kad su se Maks Ferstapen i Luis Hamilton sudarili u Monci, a bolid RB16B je bio manje – više na Mercedesu.

Međutim, ono što se isticalo jest to da je Ferstapen nakon toga ostao miran.

"Nije se umiješao nakon Monce, radi svoje. U prošlosti bi eksplodirao. Očekivao sam da će mu otvoriti vizir i udariti ga", našalio se Glok.

"Očigledno je drugačiji. Zato što zna da time samo sebi nanosi štetu. Radio je na sebi, shvata da prvo mora udahnuti zrak i staviti glavu pod hladnu vodu", dodao je Glok.

Bivši vozač F1 je istaknuo ono što ga je impresioniralo kod vozača Red Bulla. Smatra da je odradio fantastičan posao na prošloj utrci u Sočiju kada je krenuo sa začelja. Za Nijemca, to pokazuje zrelost za osvajanje titule.

"Ono što je Ferstapen odradio u Sočiju, kada je već sve bilo gotovo je to da je otišao je u boks u pravo vrijeme i nije napravio pogrešku. Takve utrke mogu odlučiti borbu za naslov. To pokazuje zrelost, da je spreman za naslov", pojašnjava Nijemac.

Glok smatra da Ferstapen sada ima sve pod kontrolom i zna šta je potrebno učiniti. Iako zna da se pritisak sada u velikoj mjeri povećava, mišljenja je da je spreman. Ali ne bi zamijerio da osvoji titulu zbog Šumahera..

"Maks je spreman, čak i ako se pritisak sada znatno povećava. Ali ne bih zamjerio Formuli 1 da je osvoji titulu, a za Šumahera i ja bih to poželio", rekao je Timo Glok.

(F1Racing)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije