Moto sport

Triumph predstavlja svoje dugoočekivane novitete

Triumph predstavlja svoje dugoočekivane novitete
Foto: N.N. | Triumph predstavlja svoje dugoočekivane novitete

​U slučaju “bolje je veće”, Triumph je upravo predstavio novo izdanje svog Rocket 3 modela, koji ima veći obrtni momenat u odnosu na bilo koji drugi model na planeti.

Dostupan u dva izdanja, osnovni Rocket 3 i Rocket 3 Gt, novi moćni kruzeri Triumph brenda posjeduju 2439 cc motor sa tri cilindra, uz 165 konjskih snaga pri 6.000 rpm. Ti brojevi, sada ovaj model stavljaju u grupu vrhunskih kreacija, gdje on postaje apsolutni vladar.

Možemo slobodno reći da je Triumph upravo to i želio.

Masivni motor je dobio sasvim novu alumnijumsku šasiju, sa Brembo opremom i Stylema kočionim klještima, Showa vešanjem i Avon utilitarističkim gumama, specijalno dizajniranim za njega.

Što se tiče elektronike, Triumph je definitivno dio sve od sebe kada je kreirao ovaj model. On je opremljen brojnim čarobnim detaljima, kao što su jedinica za mjerenje inercije, kontrola trakcije, ABS, četiri različita moda vožnje, LED osvetljenje, asistencija za pokretanje uzbrdo, kontrola krstarenja i pokretanje bez ključa.

GT model je namijenjen vozačima koji planiraju dugomtražne avanture, a posjeduje spušteno sjedište, naslon za saputnika od brušenog aluminijuma i specijalno podešene kontrole.

Rocket 3 model je dostupan u Korosi Red i Phantom Black boji, dok je GT varijanta dobila kul, dvotonske šeme boja, Silver Ice i Storm Grey. Cena ovog noviteta još uvijek nije potvrđena, ali se očekuje da ćemo zvanične brojke dobiti do novembra, sa prvim isporukama koje će krenuti u januaru iduće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije