Moto sport

VN Turske je pred nama, borba za prvu poziciju se nastavlja

VN Turske je pred nama, borba za prvu poziciju se nastavlja
Foto: Facebook | VN Turske je pred nama

Nakon uzbuđenja sa VN Rusije, pred nama je još jedan uzbudljiv trkaći vikend. Najbrži oktanski motorsport je stigao u Tursku – stazu gdje će se voziti šesnaesta utrka ovogodišnjeg kalendara.

Ono što smo do sada vidjeli, glavni akteri za prvu poziciju su Red Bull i Mercedes: Maks Ferstapen i Luis Hamilton nastavljaju svoju borbu za naslov.

McLaren i Ferrari nastavljaju sa borbom za treće mjesto u prvenstvu konstruktora. Ekipa iz Vokinga je na prethodne dvije utrke pokazala sjajne performanse, a to se i u Turskoj očekuje. Ferrari se nakon Rusije odlučio da na Istanbul parku promijeni motor Karlosu Saincu, pa će biti interesantno koliko mogu postići na ovoj stazi.

Alpine ekipa drži odlično peto mjesto, a tu poziciju žele zadržati do kraja prvenstva. Performanse su im u usponu. Bit će zanimljiva borba za bodove od strane francuske momčadi.

AlphaTauri i Aston Martin su pali iza Alpine. Opet, ove ekipe konstantno "kucaju" u top 10. Isto se i u Turskoj očekuje.

Williams je nakon dobrih rezultata podigao razinu svojih performansi. Bit će jako zanimljivo vidjeti koliko mogu na Istanbul parku.

Alfa Romeo pored svog imena i dalje ima samo sedam bodova. Cilj je biti ispred Williamsa. Ipak, ponovo treba luda utrka da bi došli do top 10.

Vozači Haas F1 Tima će pokušati nešto više učiniti. Međutim, teško da mogu nešto više od zadnjih pozicija.

(F1Racing)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije