Moto sport

Vesnić u Hrvatskoj nastavlja borbu za šestu titulu

Vesnić u Hrvatskoj nastavlja borbu za šestu titulu
Foto: Facebook | Vesnić u Hrvatskoj nastavlja borbu za šestu titulu

Nakon pet osvojenih titula šampiona centralne Evrope automobilista Milovan Mikica Vesnić i njegov tim ASK Vesnić nastavljaju ovog vikenda borbu za šestu titulu u novoosnovanoj TCR Istočna Evropa na hrvatskoj stazi Grobnik.

Tim iz Gorjana kreće ka Rijeci maksimalno pripremljen, iako je Vesnić imao tehničkih problema prethodna dva trkačka vikenda na Hungaroringu i Red bul ringu, sa poluosovinom i kvačilom, ovoga puta, uz poboljšanje performansi, akcenat je stavljen na prilagođavanje automobila visokim temperaturama.

"S obzirom na to da je reč o Grobniku, u praksi se do sada pokazalo da auti trpe velika opterećenja zbog pregrevanja motora, kočnica i guma. Nadam se da smo pronašli idealan 'setap' za takve klimatske uslove", kaže Vesnić.

Staza u Hrvatskoj je od prošle godine sa novom podlogom i brža je za šest sekundi, a Vesnić je aktuelni rekorder u klasi TCR automobila.

Srpski automobilista smatra Grobnik izazovnom i zahtijevnom stazom, pa će, kako navodi, presuditi balans performansi.

"Iako imam najveći balast u automobilu, tačnije, dobio sam najveću težinu na osnovu razultata prve dve trke, čak 60 kilograma imam više od pojedinih konkurenata, nadam se da ću uspeti da se izborim", navodi Vesnić.

On u Rijeku dolazi kao vodeći u generalnom plasmanu sa 79 bodova, 18 više od klupskog kolege Jakuba Višomirskog, dok je Rudolf Pešović na osmoj poziciji sa 25 bodova.

"Žestoku bitku i najviše duela očekujem sa Tomašom Pekaržom, koji je višestruki šampion reno kilo kupa, a tu je i (Jahim) Galaš sa golfom", zaključio je Vesnih.

Trke na Grobniku na programu su u subotu i nedjelju, uz učešće od 13 takmičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije